70 שנה למדינת ישראל – כל החידושים הטכנולוגיים בתחום הבנייה

מדינת ישראל חוגגת 70 שנה והיא כבר מעצמת טכנולוגיה בעלת ותק עולמי, אבל איפה אנחנו נמצאים מבחינת חדשנות בעולם הבניה? עשינו סקירה על כל החידושים הטכנולוגיים בתחום וכולם כחול-לבן.

המיזמים

"המיזם שלנו צמח כשהייתי מהנדס ביצוע באתר בניה" מספר שי פרופס, מנכ"ל ומייסד "סאמסון". "כשהסתכלתי על האתר ראיתי כאוס, חוסר סדר וארגון, אין מקום לאחסן ולנוע באתר. אם מתעמקים רואים בעיקר את פלדת הזיון, מוטות באורכים שונים שנכנסים לתוך יציקות הבטון כדי לחזק את שלב המבנה. הם תופסים מעל ל-60 אחוזים משטח האחסון באתר וחשבנו לאסוף אותם לגובה, בצורה מסודרת ומאורגנת, וככה לחסוך המון שטח ולספק יותר בטיחות וסדר באתרים. ואז חשבנו- למה שלא נוביל את זה ככה, במערומים אחד על גבי השני? ואפילו לפני כן- למה שלא נארוז את זה כבר כחבילות עבודה, וגם בשטח המפעל נייצר הרבה יותר שטח, סדר וארגון? את כל זה אנחנו מקיפים עם תוכנת ניהול מיוחדת המותאמת לשיטה שלנו. כרגע אנחנו בשלב גיוס ההשקעות על מנת לקבל אור ירוק ולצאת לדרך".

"אנחנו פיתחנו מערכת שנועדה לחברות בניה וליזמים, המאפשרת להם לעקוב באופן יומיומי אחרי קצב התקדמות הבניה ולקבל אינפורמציה מדויקת בזמן אמת" מספר איתי שגב, סמנכ"ל מוצר ושיווק ב"דאטומייט". "אנחנו מטיסים רחפנים בצורה אוטונומית והם לוקחים את התמונות מהשטח, אנחנו מעבדים אותן בענן, מייצרים מודלים ומפות ברמת דיוק מאוד גבוהה ומשווים לתוכניות המקור של המיזם, ללוחות הזמנים, לכמויות ולתקציבים. הסטארטאפ הוא בין הוותיקים בארץ, המוצר קיים ונמכר משנת 2015, הושקעו בו עד כה 11 מיליון דולר ואנחנו עכשיו בסבב גיוס נוסף, כדי להתרחב ולהגדיל את הפלטפורמה שלנו".

"אנחנו מסתכלים על אתר הבניה כעל רצפת ייצור, ומאמינים ששליטה בתהליכים מקפיצה את הפריון באתר בצורה משמעותית" אומר דני הרמן, מייסד שותף ומנהל מוצר ב"ורסטיל נייצ'ורס". המערכת שלנו יודעת להכיל את השליטה בתהליכים ובשביל שהיא תוכל לעבוד צריך מידע מהאתר, ואותו אנחנו מקבלים מהמנוף. כרגע יש לנו לקוח בארץ ואנחנו מתקדמים לעבר עבודה עם לקוחות בארצות הברית".

האם יש קשיים בגיוס הון בתחום הבניה?

"היום, אם מסתכלים על מפת קרנות הון הסיכון, מעט מאוד מהן משקיעות בתחום הזה" אומר שגב. "זה יוצר איזושהי בעייתיות, כיוון שכדי להתקדם ולצמוח כמעצמה טכנולוגית בתחום הבניה, יש צורך בהשקעות נוספות בארץ ומחוץ לה. גופים כמו סוסה שקיבל לגיטימציה ותמיכה מאוד גדולה גם מהתאחדות הקבלנים, גם ממשרד הכלכלה וגם ממשרד הבינוי והשיכון ובעזרת כל הגופים האלו יצר איזשהו אקו-סיסטם, עוזר לחברות טכנולוגיה לצמוח ולהתחבר לקבלנים בארץ ובכל העולם".

"אנחנו דווקא קיבלנו תמיכה גם מקרן מנוף של הביטוח הלאומי וגם מהמדען הראשי- הרשות לחדשנות" מוסיף הרמן. "אנחנו מרגישים שבאתרים יש רצון להתחיל לקבל עזרה. ברגע שאנחנו נכנסים לאתר ואוספים את המידע בצורה שלא מפריעה לעובדים, ומספקים להם תובנות ויכולת לקבל החלטות מבוססות נתונים, אז זה עובד. מנהל טוב ומנוסה באתר, עובד לפי תחושות בטן ויודע לקבל החלטות נכונות, ופתאום כשיש לו מידע, תחושות הבטן שלו מאוששות. גם מנהל פחות טוב שאין לו את המידע או הנסיון מקבל פתאום מידע שמאפשר לו לקבל החלטה נכונה".

בשנת 2028- איפה ישראל תעמוד מבחינה טכנולוגית בתחום הבניה?

"לדעתי ישראל תהיה מהמובילות בתחום הבניה, אם היא באמת תשים את הדגש כמו שהיא שמה עכשיו על הנושא" אומר פרופס. "לדעתי חובה להכניס לאקדמיה את תחום החדשנות, חשוב ללמד להוביל קדימה ואיך לעשות את זה נכון".

"אנחנו כבר מייצרים חדשנות" מסכם שגב, "אנחנו רואים אימפלמנטציה של הטכנולוגיה בשטח. יש לנו חברות בניה היום שמאמצות את הטכנולוגיה, אמנם זה לוקח זמן, אבל אנחנו בדרך לשם".

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.