המשבר בין קק"ל לממשלה

לאחר משא ומתן ארוך, המשבר המתמשך בין ארגון הקרן הקיימת לישראל לממשלה הסתיים בפשרה שבמסגרתה ישלם הארגון 1.8 מיליארד שקלים למדינה. מה יהיה על הצעת חוק מיסוי קק"ל ומה עתיד הקשר בין הארגון לממשלה, ואיך כל זה קשור לכיס שלנו, האזרחים?

ח"כ איתן ברושי מהמחנה הציוני, המתנגד לחוק מיסוי קק"ל, אומר כי "הסכם הפשרה עוד לא סגור בכתב, אבל יש הסכמות. המשבר אינו בקק"ל, אלא במשרד האוצר שהפר את ההסכמים ונוקט במדיניות אגרסיבית. הוויכוח הוא לא על המיסוי אלא על השאלה מה עושים בכספים. בדיונים המוקדמים עמדתי על כך שהכספים יעברו לקק"ל ואז תתקיים התחשבנות מול משרד האוצר, ושקק"ל תהיה שותפה לפורום שמקבל החלטות כיצד להשתמש בכספים".

ח"כ רחל עזריה ממפלגת כולנו, שיזמה את הצעת החוק ציינה כי "קק"ל הוא ארגון חשוב, אבל היום הגענו למצב שהכסף של קק"ל מגיע מעליית מחירי הקרקע, ולקק"ל הצטבר בקופה הרבה מאוד כסף. הכספים האלו חולקו באופן לא מבוקר ולא ידוע. אנחנו אומרים שלא יכול להיות שמישהו יושב באיזשהו ארגון ומקבל החלטות מי מקבל כסף ומי לא. הכסף מגיע מקרקעות המדינה. התפקיד של קק"ל היה לגאול את הקרקע והם כבר לא עושים זאת כבר זמן רב. לדוגמא- קרקעות הכנסייה בירושלים, עליהם היה חוזה חכירה ל-99 שנים. קק"ל לא האריכה את החוזה ובסופו של דבר הגיע יזם מקומי ולקח אותו. קק"ל מועלת בתפקידה, הם הפסיקו לדאוג לגאולת הקרקע ואם קק"ל לא עושים את העבודה שלהם, בשביל מה הם שם? הם צריכים להמשיך להיות שם, אבל צריך להגדיר ביחד מה עושים עם הכסף, ואיך מוודאים שבסופו של דבר הוא מגיע לתשתיות לאומיות משמעותיות. זו ההחלטה שהייתה על סדר היום והגענו להסכמה, וקק"ל החליטו לבטל. אז או שעובדים בשיתוף פעולה, או שאנחנו נחוקק, לצערנו, את הדברים שקק"ל מסרבת להסכים להם, בתור הרשות המחוקקת".

עיקרי חוק מיסוי קק"ל

"למעשה החוק מתווה שני מסלולים אפשריים" אומרת ח"כ עזריה, "אם קק"ל פטורה מתשלום המס שמשלמת כל חברה בישראל, אז שתעביר כספים למשרד האוצר ותתקבל החלטה משותפת לאן הוא הולך. לא ייתכן שקק"ל גם לא תשלם מס וגם שהכסף שלה ילך למיני מקומות עלומים שאנחנו לא יודעים מהם".

"לדעתי מחירי הקרקעות כבר עולים אבל כמובן שהמיסוי יוביל לעלייה נוספת" אומר מייקל זלמנסון, יזם נדל"ן, "עם זאת אני חושב, באופן אישי, שקק"ל הוא גוף מושחת, שהוא חייב לעבור בקרה, רגולציה ופיקוח ושאנשים שתורמים לו כספים כבר שנים, חייבים לדעת לאן הכסף הזה הולך ומה עושים איתו. הכסף הזה חייב לשמש את האזרחים ולא את נבחרי הציבור". ח"כ עזריה הוסיפה כי "הכסף ילך רק ליעדים שיקבעו עבור הסכום הזה- רכבת ישראל, משבר המים ועוד, אלו הדברים שאנחנו רוצים לטפל בהם. גילינו שיש המון כסף, ואחד היתרונות של מיסוי הוא שיש בקרה וכולנו יודעים לאן הולך הכסף, ולכן הדרישה היא שבסופו של דבר קק"ל תשלם את המס ונדע לאן הולך הכסף, וכך הכסף שמגיע מהקרקע שלנו- ילך לטובת האזרחים".

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.